Платформа
Кликни тука
Откријте ги најновите вести
Кликни тука
Previous slide
Next slide

ЗА НАС

YOU WEEN! е акроним на проектот „Млади жени во зелено претприемништво“ кој започна во 2021 година и е финансиран од Еразмус+ програмата на Европската Унија.

Проектот има за цел да постави ефективни алатки за младите жени кои живеат во рурални средини и зелени урбани средини, кои ќе ги зголемат шансите и можностите за вработување и социо-образовниот и личниот развој на младите жени. Проектот промовира едукација за претприемништво и активности меѓу „зелените“ млади жени, преку обука за зелено размислување, подигање на свеста за одржливост и родова рамноправност, промовирање на „зелен“ развој во рурални/изолирани средини или „зелени“ урбани средини, размена на добри практики и обезбедување експертиза и знаење за унапредување на младите жени.

Партнери на проектот

Најнови вести

you_ween_newsletter_3

Новата платформа YOU WEEN е отворена!

Кои се последните новости во проектот YOU_WEEN!? Платформата за млади жени YOU WEEN е отворена >> www.platform.youween.eu Интересни ресурси Зелени предизвици Што друго? Погледни!  

БИЛТЕН 2

Новости: 4-дневна обука во Полска Тренерски кругови со млади жени Едукативни видеа Најнови вести од секторот: COP26